"Als de Westelse kiezers dit zo zouden beslissen dan is Guy Van Hirtum onze kandidaat burgemeester voor zes jaar, dus tot 2025. In Westerlo doet het hardnekkige gerucht de ronde dat Guy Van Hirtum, bij een herverkiezing, niet voor zes jaar burgemeester zou worden maar na enige tijd de sjerp zou doorgeven aan iemand anders.

In één adem wordt daaraan toegevoegd dat Guy zou worden benoemd tot vrederechter in Westerlo. Met deze geruchten herhaalt de geschiedenis zich overigens want dezelfde kwatongen lanceerden deze roddel al eens bij de vorige verkiezingen in 2012.

Daarom zetten wij graag de puntjes op de i. Guy Van Hirtum: "Indien ik het vertrouwen krijg van de kiezer zal ik met veel energie en toewijding, zoals ik dat altijd al gedaan heb, voor zes jaar het burgemeesterschap opnemen.

Voor de zittende Vrederechter in Westerlo voeg ik hieraan graag toe dat ik niet uit ben op zijn job. Overigens heb ik nog nooit aan een overheidsexamen deelgenomen om hoe dan ook te kunnen worden benoemd tot rechter."